A FENNTARTÓ

A Sziklakórház Atombunker Múzeumot az “A Szikla” Múzeumi Közhasznú Alapítvány tartja fent. Az Alapítvány 2015-ben jött létre, és küldetése bemutatni, hogy diktatúrában és háborús időszakban is lehet emberként viselkedni, a jót választani. Az igazi hősök azok, akik gyógyítanak és segítenek, nem elveszik más életét. Célja továbbá a háború valódi arcának bemutatása, hiteles történelem közvetítése a nagyközönség számára, nevelő célzattal. Az Alapítvány pártoktól, ideológiáktól és egyházaktól függetlenül működik, a múzeum üzemeltetését és további feladatait állami támogatás nélkül, saját bevételeiből és adományokból látja el.

Kérjük, ha lehetősége van rá, támogassa Alapítványunk munkáját adományával. Segítségét a múzeum fenntartására, hátrányos helyzetű gyermekek osztálykirándulására, tudományos, kutatási és oktatási tevékenységünk biztosítására fordítjuk.

NYITVATARTÁS

Minden nap: 10:00 – 19:00

A pénztár és szuvenírbolt nyitvatartása: 10:00 – 18:00

A múzeum tártlatvezetéssel látogatható, amelyet díjaink tartalmaznak. A tárlatvezetések pontos indulásának megtekintéséhez kérjük, keresse fel a JEGYVÁSÁRLÁS menüpontot.

Maximális csoportlétszám: 25 fő

A múzeum ZÁRVA tart január 1-én, november 1-én, december 24-25-én és december 31-én.

A LÁTOGATÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI

TÁRLATVEZETÉS

A múzeum tárlatvezetés keretében látogatható. 15 fős és afeletti csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges.

60 PERC

A normál tárlatvezetés hossza 60 perc. A tárlatvezetés során képzett tárlatvezetőink mutatják be a Sziklakórház Atombunker Múzeum minden kiállítását.

FÉNYKÉPEZÉS

Fényképezni, valamint videó- és hangfelvételt készíteni a múzeumban nem szabad. Fotójegyet nem értékesítünk.

6 ÉV ALATT

A kiállítás felkavaró, megrázó kialakítása miatt 6 év alatti kisgyermekek a múzeumot nem látogathatják.

12 ÉV ALATT

12 éves kor alatt nem ajánlott, de szülő / gondviselő jóváhagyásával és felügyeletével látogatható.

KÉSZPÉNZMENTES

Az automatáknál csak bankkártyás, a pénztárban SZÉP kártyás fizetés lehetséges. Készpénzes fizetési lehetőség a fenntartható fejlesztéseinkkel összhangban megszűnt.

FONTOS INFORMÁCIÓ

 

Támogatás

Támogatás

Kérjük, támogassa Alapítványunk munkáját adományával. Segítségét a múzeum fenntartására, hátrányos helyzetű gyermekek osztálykirándulására, tudományos, kutatási és oktatási tevékenységünk biztosítására fordítjuk.

Online jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

A múzeum befogadóképessége korlátozott, ezért javasoljuk, amennyiben lehetősége van rá, váltsa meg időpontra szóló jegyét webshopunkban, akár jelentős kedvezménnyel!

Készpénzmentes múzeum

Készpénzmentes múzeum

A fenntartható fejlődés jegyében múzeumunk készpénzmentes lett. A múzeumi értékesítő automaták bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítanak (SZÉP kártyát a pénztárban elfogadunk).

Audio guide elérhető

Audio guide

Audio guide eszközök a tárlatvezetések során 7 nyelven vehetők igénybe díjmentesen: angol, német, olasz, spanyol, orosz, francia és magyar.

ÉLŐ TÉRKÉP A SZIKLAKÓRHÁZBA

A Mátyás-templomtól mindössze néhány perces sétával juthatunk el a földalatti Sziklakórházba. A Szentháromság utcán sétáljon el a Tóth Árpád sétányig, ahol a várfal tövében a Mátyás-templommal szemben lépcső és lift is vezet a Lovas útra. Leérve forduljon jobbra és 3 méter után már látható a Sziklakórház bejárata.