A Sziklakórház Atombunker Múzeum „Virtuális Múzeum” programjának célja, hogy az online térben is olyan komplex múzeumi élményt alkossunk, amivel interaktív és informatív ismeretanyagot hozunk létre és a múzeum digitalizált gyűjteményi anyagát saját kontextusában, izgalmas történetekbe ágyazva prezentáljuk. Ismeretterjesztő videóinkat történészek, múzeumpedagógus és online tartalomgyártásban jártas szakemberek együttműködésével alkottuk meg három témakörben: Mesélő tárgyak, Titkok és történetek, Mesélő helyek.

Miről szólnak ezek a videók? Olyan tárgyakról, amelyeket a múzeumlátogatás során nincs alkalmunk részletesen bemutatni. Olyan történetekről, amelyek nem hangoznak el a tárlatvezetések során. Olyan helyekről, amiket nem tudunk megmutatni, ha ellátogatnak a múzeumba.

Kiknek ajánljuk virtuális múzeum tartalmainkat? Mindenkinek, aki már járt nálunk, mindenkinek, aki szeretne eljönni hozzánk és mindenkinek, akit érdekel a Sziklakórház története. Tartalmaink ingyenesen hozzáférhetőek magyar nyelven, angol felirattal.

Hogyan készül?

Minden tartalomgyártás ötleteléssel kezdődik. Kitaláljuk miről is szóljon a videó, forgatókönyvet készítünk, anyagot gyűjtünk, forgatunk, vágóképeket készítünk, vágunk, feliratozunk. Egy-egy videó elkészítése kb. 1 hetet vesz igénybe.

A forgatás

Egy-egy videó forgatása kb. 3-4 órát vesz igénybe. A kollégák felkészülnek, előkészítjük a helyszínt, fényeket, többször felvesszük a jeleneteket és vágóképeket készítünk.

Kik készítik?

A Virtuális Múzeum tartalmainkat a múzeum munkatársai közösen készítik. Együtt ötletelünk, forgatókönyvet készítünk, felvételeket készítünk, majd a tartalomgyártásban jártas kolléga a nyersanyagból elkészíti a kész kisfilmet.

Nemzeti Kulturális Alap logó

Virtuális Múzeum tartalmainkat az NKA támogatásával hoztuk létre.

www.nka.hu

Minden jog fenntartva!